maandag 26 december 2011

La Gomera - Dakar dag 6 (850 nm)

Maandag 26 december 2011:
Positie 17.00 uur UTC: 15°26'53.00" N 17°44'50.80" W, koers: 175 graden (zuid), snelheid 5,2 knopen.
De tweede Kerstdag hier aan boord van de Rafiki begint zonnig met een stevige noordoosten wind, een ruwe zee (schommelig) met een prettige temperatuur. Als ontbijt eten we elke dag knäckebröd of een ander soort gedroogd brood. Brood bakken hebben we deze oversteek nog niet gedaan.
Onder het ontbijt luisteren we regelmatig naar de Nederlandse wereldradio op de kortegolf. Meestal duurt dit niet lang, omdat de programma's vaak het aanhoren niet waard zijn, oninteressant en irritant slecht. Denk daarbij bijvoorbeeld aan onderwerpen zoals "de situatie van loopse zwerfhonden in oost-Oeganda", "de nationale kampioenschappen kantklossen in Canada" of "de invloed van eb en vloed op het sexuele leven van de Franse oesters". Waarschijnlijk heeft de programmamaker van de wereldradio een geheime missie van de regering gekregen om de zender uit de lucht te krijgen. Dit door middel van "hoe maak ik de meest oninteressante en belachelijke radiodocumentaires, zodat niemand meer luistert".
Vind je het gek dat ze willen bezuinigen op de wereldradio?

Als je het over de duivel hebt…vanmorgen was het natuurlijk zover: twee niet-meer-vliegende vissen in het gangboord! De komende dagen in Dakar zullen we als fysiek bewijs de foto's hiervan plaatsen.

Nog 65 mijl te gaan. We hebben de zeilen gereefd, terwijl de wind niet hard is. Reden hiervoor is dat we niet in de nacht aan willen komen in Dakar. Door snelheid uit de boot te halen, verwachten wij morgenvroeg bij daglicht in Dakar aan te komen.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

1 opmerking:

  1. Hallo Loud en Marlene. Bijna een ander continent bereikt...een mooie mijlpaal lijkt me. Fijne feestdagen, een super jaarwisseling en ook in 2012 een behouden vaart. We blijven jullie avontuur volgen!

    BeantwoordenVerwijderen