vrijdag 23 december 2011

Dag 3: La Gomera - Dakar

Positie 16.45 uur UTC: 22°22'76.01" N 18°02'10.98" W, koers: 180 graden (pal zuid), snelheid 6,5 knopen.
De afgelopen 24 uur zijn wederom rustig verlopen. Er is toch redelijk wat scheepvaart langs de kust van dit deel van Afrika. We hebben al zeker 4 schepen op de horizon gezien. Helaas geen dolfijnen en walvissen. De zon schijnt goed, de wind voelt nog wat fris aan. We verwachten dat de temperatuur de komende dagen flink zal toenemen. De snelheid zit er nog steeds goed in: de afgelopen 24 uur weer een dagrecord voor de Rafiki:166 nm. Dit is inclusief stroming mee van 0,5 knoop. We navigeren op de computer, we sturen electrisch (Harrie), 's nachts is de navigatieverlichting aan én de koelkast loopt mee maar toch worden de accu's bijgeladen. De groene-stroom opwekkers, de sleepgenerator, windgenerator en overdag de zonnecellen, leveren meer dan we verbruiken. Morgen zullen we de hele dag water maken met deze stroomopbrengst.
Wat eten we onderweg? Eergisteren hebben we hamburgers gebakken, gisteren preiprut (een stamppot met prei, gehakt en aardappelen) en vandaag goulash met pasta. We hebben nog voldoende vers eten zodat we "gewoon" kunnen eten en niet over moeten gaan op blikvoer.
We hebben wachtdienst van 3 uur om de beurt. Slapen gaat goed. Tijdens de nachtdiensten vullen we de tijd met lezen, film kijken (op de computer) en natuurlijk navigeren.
We hebben nog niet gevist, dit kan niet in kombinatie met de sleepgenerator en we hebben de koelkast nog vol. We hebben dagelijks kontakt met "de Gabber", een Nederlandse boot die komend weekend van de Kaap Verden naar Dakar zeilt, en waarmee we in Dakar afgesproken hebben.
Nog een paar wetenswaardigheden: de snelheid van de boot meten we in "knopen" dit zijn mijlen per uur, ongeveer 1,8 km/uur. UTC is 1 uur eerder als Nederlandse tijd.

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

1 opmerking:

  1. Hoi Loud en Marlene

    Ik volg jullie avondtuurlijke reis, zoals meer Kesselnaren. Jullie foto's zijn schitterend en de reisverslagen zijn geweldig leuk en zeer herkenbaar, op zijn Louds zal ik maar zeggen.
    Geniet van deze reis en van iedere dag want dat nemen ze jullie niet meer af. Ik wens jullie een behouden vaart en een gelukkig en gezond 2012. Ik zal jullie blijven volgen.

    Groetjes

    Geert Timmermans (Pub)




    .

    BeantwoordenVerwijderen