maandag 28 november 2011

Los Cristianos: natuurgebied bij Ajede

Maandag 28 november 2011:                                              
Positie: 28°02'59.99" N  16°43'31.25" W
Vandaag met de bus naar Ajede. Hier is een natuurgebied met een waterval. Aangekomen op het vertrekpunt van de wandeltocht blijkt dit gedeelte van het park afgesloten omdat vorig jaar een bezoeker door een vallende rotsblok bezweken is. Dit risico willen wij echter wel nemen, aangezien we de busreis hiernaartoe al overleefd hebben. Hiervoor moeten we wel over het toegangshek klimmen. Aangekomen op het pad naar de waterval komen we nog veel toeristen tegen die blijkbaar ook burgerlijk ongehoorzaam zijn, zo erg zijn we blijkbaar nog niet. Een heel mooi gebied vol met zuidelijke vegetatie zoals cactusbosjes en veel soorten “vetplantjes”, groen dus. In een van de cactusbosjes was zelfs een vogelnestje. Wel veilig voor roofdieren maar wat als de kuikens uit willen vliegen…..dit vogeltje is blijkbaar een groot fan van Jackass en houdt van een Spartaanse opvoeding.
 





Vanmorgen ook een auto gereserveerd voor morgen: de eilandtoer naar de top van de berg op dit eiland, de Teide. Deze berg is trouwens de hoogste berg van Spanje (hoger dus dan de bergen in de Pyreneeën) en is 3718 meter hoog, mogelijk met sneeuw…morgen met de jas aan op stap.
Tenerife is een heerlijk eiland met veel mogelijkheden om je te amuseren. Mooi bergachtig en redelijk groen met een indrukwekkende natuur. De temperatuur overdag is ongeveer 25 graden wanneer de zon schijnt, ’s avond koelt het op het water snel af tot onder de 20 graden, heerlijk voor een goede nachtrust. Op het land blijft de warmte nog een paar uur hangen zodat je nog prima kunt eten buiten op het terras. De prijzen zijn erg laag door de grote concurrentie van de vele restaurants. Dit eiland is echt super dus voor een weekje vakantie in de winter.

3 opmerkingen:

  1. Hai Loud en Marlene,

    Wat jammer dat we jullie gemist hebben!!
    Waren we vast voorraden aan het inslaan :-)

    Hoe gaat het bij jullie met klussen? We hebben ondertussen 3 watersportwinkels / chandlers gevonden in Santa Cruz en een hele grote Gamma/Praxis-achtige winkel! (die laatste eigenlijk alleen met een autotje te bereiken) Hebben jullie ons mail adres nog??? Wil je anders even een mailtje sturen?

    Wij hopen ergens volgende week weer verder te varen, misschien via de SSB contact hebben onderweg?

    groetjes Tom en Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi,
    Dit is onze 1e reactie, sinds jullie begonnen zijn met jullie wereldreis. We hebben Marlene zaterdag even in het ziekenhuis gesproken, en we denken dat het nog wel enige jaren zal duren, voordat jullie geweldige avontuur weer eindigt in Nederland.
    We willen jullie eventjes de groetjes doen, en zeggen;
    geniet met volle teugen van jullie waargemaakte droom. supergaaf. blijf gezond en tot mails.

    Dorrie & Lei

    BeantwoordenVerwijderen