dinsdag 29 november 2011

Los Cristianos: eilandtour Tenerife

Dinsdag 29 november 2011:
Positie: 28°02'59.99" N  16°43'31.25" W
De Teide is een fantastische berg. Hij is nog vrij jong, de laatste eruptie heeft in 1750 plaatgevonden.


Bovenop deze berg zijn fantastische vergezichten en je waant je op een andere planeet: deze berg heeft daadwerkelijk decor gestaan voor een aantal SF-films en de laatste was “the planet of the Apes”.



Na de klim van de Teide doorgereden naar het noorden van het eiland, naar de havenplaats Santa Cruz. Zoals vermeld is Los Critianos Engels georiënteerd. Santa Cruz is Duits. Overal Duitse bejaarden die zich hier thuisvoelen omdat zij kunnen eten in typisch Duitse restaurants met Knödelsuppe, Schnitzel, Spätzle en een Apfelstrudel, geserveerd door een Spanjaard in een Lederhosen.


Het noorden heeft een steile rotskust en is groener als het zuiden. Met name de vele palmen in de vrije natuur en de bananenplantages vallen op.


In het Noorden ligt de plaats Garachico. Hier zijn ze bezig met de bouw van een nieuwe haven. Dit is de enigste haven aan de noordkant van Tenerife. Het valt ons weer op hoeveel Europese subsidie gespendeerd wordt aan havens in de diverse EU-landen. We hebben dit eerder gezien in Ierland, Spanje en Portugal. Deze haven wordt voor € 31.150.000,-- gesubsidieerd. Het project zou klaar moeten zijn in september 2011, maar volgens de plaatselijke bevolking gaat dit nog minstens 2 jaar duren voordat het project afgerond is. Hoe is dit mogelijk?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten