vrijdag 18 november 2011

Las Palmas, San Miguel (Tenerife)

Vrijdag 18 november 2011:
Positie: 28°01'14.90" N  16°36'40.30" W
’s Morgens zijn we de gasflessen gaan vullen bij de gasfabriek, hebben we de auto ingeleverd en het anker gelicht voor…Tenerife. Jan en Marc hebben een ticket Einhoven - Gran Canaria heen, en een ticket Tenerife - Weeze terug, beide van Ryanair. We hebben de planning om direct via de noordkant van het eiland over te steken naar Tenerife. De verwachting is namelijk dat er zaterdag geen wind is.
Om 13:00 uur zijn we vertrokken richting noord. Na een klein stuk motoren (Noord, wind in) hebben we de zeilen opgezet richting west. Op het einde van de middag hebben we de Parasailor opgezet. Een wens van Jan om met dit zeil te varen.

Zeilen is niet zonder risico’s, het was de avond van de blessures. Ikzelf viel erg lomp met mijn scheenbeen op het dek, Jan liet de Parasailor door zijn handen slippen, waardoor hij brandwonden aan zijn handen kreeg en Marc haalde zijn been open aan een uitstekende splitpen. Alleen Marlène was handig genoeg om zonder blessures de avond door te komen.
De wind werd steeds sterker, waardoor de Parasailor er toch weer vanaf moest. De krachtige wind zorgde voor een goede snelheid (gereefd groot zeil en Genua) en op zaterdag 19 november om 02:00 uur leggen we aan in de haven van San Miguel in het zuiden van Tenerife.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten