zondag 13 november 2011

Las Palmas, SNARC-strandfeest

Zondag 13 november 2011:
Positie: 28°07'52.64" N  15°25'28.14" W
De jachthaven van Las Palmas is compleet bezet met grote zeiljachten die meedoen aan de grootste “cruising rally” van de wereld, de Atlantic Rally for Cruisers, afgekort de ARC. Een cruising rally is een zeiltocht in groepsverband. Een commerciële organisatie zorgt voor de planning, havenplaatsen, weersinformatie en noodzakelijke informatie voor een bepaald zeilgebied. Deelnemers zullen dan in groepsverband de geplande route zeilen. De organisatie draagt dan zorg voor het regelwerk eromheen. Vergelijk dit met een georganiseerde rondreis of een door jezelf georganiseerde rondreis door een vreemd land.
De ARC is de grootste georganiseerde reis voor zeiljachten ter wereld. Dit jaar doen ongeveer 260 zeiljachten hieraan mee. Aangezien dit in de regel de grotere zeiljachten betreft, ligt de jachthaven van Las Palmas vol met megagrote zeiljachten.

De ARC heeft deze zondag een welkomstfeest en daarom heeft de Cuttyhunk een beachparty georganiseerd voor de mensen die op eigen regie de Atlantische Oceaan oversteken, de zogenaamde SNARC’s (So Not ARC). Het was gezellig druk op het strand. Een aantal personen hadden een gitaar meegenomen voor wat live entertainment.
Foto volgt nog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten