woensdag 9 november 2011

Fuerteventura - Morro Jable

Woensdag 9 november 2011:

Positie: 28°02'58.76" N  14°21'37.65" W
Morro Jable is het “Duitsland” van Fuerteventura. In dit zuidelijkste plaatsje van Fuerteventura zijn met name veel Duitse toeristen. Verder heeft mijn nicht, Eline van Kessel, hier tijdens haar stage gewoond. Ook hier is alles dor behalve de toeristische centra zijn groen. Het is hier warm, 33 graden. Het gaat aan en af met duikers, jetski verhuur en catamaran verhuur, er is nog veel toeristische bedrijvigheid.

Lanzarote en Fuerteventura zijn twee eilanden die een prima decor zouden zijn voor een film over een kolonisatie van de planeet Mars. Veel van de hier aanwezige Duitse bejaarde vrouwen, akelig bruin en in te kleine bikini’s, kunnen dan als zeer angstaanjagende buitenaardse wezens figureren.

Opvallend is verder het volgende. Deze eilandengroep heeft het hele jaar door veel zon en wind. Maar zonnecellen of wingeneratoren, ho maar, geen gezien. Op de Rafiki alleen al wek ik meer groene energie op dan op Lanzarote en Fuerteventura samen. Daarbij rijdt elke zichzelf respecterende Fuerteventurenaar in een grote, benzine slurpende, vierwiel aangedreven “hufterbak”. Al Gore heeft hier nog veel missiewerk te doen.

Wat is mijn totale mening van deze twee eilanden: wie houdt van windsurfen, zonnebaden, duiken en ‘s avonds een kroegje en een restaurant, en niet geïnteresseerd is in de verdere omgeving, is dit volgens mij een prima vakantiestek met een zeer prettig klimaat. Voor ons een beetje te weinig groen en we zijn benieuwd naar de groenere eilanden, Tenerife en La Gomera.

1 opmerking:

  1. Ha Canaria gangers,

    zo te merken loopt alles nog voorspoedig. Even een tip....ga op Tenerife niet naar de hoofdstad Santa Cruz. Het ziet er een beetje uit als de oude verslonsde Belgische steden. Wel het gebied rondom de Teide is aan te raden. En aangezien je met de LEDlampjes nu geld aan het besparen bent....kun je ook met de lift omhoog bij de Teide. Is wel 25 euro, en dat is voor de Hollandse toerist natuurlijk wel een bom geld.

    Veel plezier nog daar op de Canarische!!

    Groeten,
    Tim en Simone

    BeantwoordenVerwijderen