donderdag 17 november 2011

Las Palmas, eilandtour

Donderdag 17 november 2011:
Positie: 28°07'52.64" N  15°25'28.14" W
Vandaag hebben we met zijn vieren een rondrit gemaakt over het eiland Gran Canaria. Het eiland is indrukwekkend groot. In het midden van dit vulkanisch eiland is een krater van een paar km in diameter. Het noorden is groen en het zuiden van Gran Canaria is dor. Voortdurend heb je een nieuw vergezicht met diepe kloven en kleurrijke rotspartijen. 

De afstand tussen Noord en zuid is ongeveer 60 km. Wil je door het binnenland naar het zuiden, dan kost je dit een aantal uren. De wegen zijn redelijk van kwaliteit met veel bochten. Onderweg hebben we ’s morgens koffie gedronken. Helaas konden we in dit leuke restaurant niet buiten zitten. Het was nl te koud. Alleen Jan had dit voorzien en een jas meegenomen. Binnen werd voor ons de terrasverwarming op gas aangemaakt.
Tijdens onze route kwamen we uit bij een bord, linksaf richting een grot. We zijn deze weg ingegaan, maar de wegen werden steeds smaller en soms zelfs niet meer geasfalteerd. Uiteindelijk liep de weg dood. Na een zandweg te hebben gevolgd naar beneden, kwamen we uit bij een grot.
's Middags hebben we gegeten bij een restaurant, waar ons een voortreffelijke steak voorgezet wordt. Na afloop ontvingen we nog een drankje, honingrum.
Aan de zuidkust aangekomen, zien we de gebruikelijke zee-zon-strand accommodaties. Ze bepalen het uitzicht van ditgedeelte van Gran Canaria. Vanaf het zuiden zijn we via de autoweg langs de kust terug gereden. Dit in circa 35 minuten…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten