vrijdag 30 december 2022

Vrijdag 30 december, dag 16 oversteek Galapagos - Frans Polynesië

De wind is vanaf nu redelijk constant uit oostelijke richting, we hebben de passaatwind te pakken en deze wind zullen we waarschijnlijk houden tot de Markiezen.
We hebben besloten om niet als eerste naar het eiland Fatu Hiva te zeilen maar naar Hiva Oa. Hiva Oa is een groter eiland en hier kunnen we ook inklaren. Inklaren doen we hier bij de Gendarmerie natuurlijk, waarna we nog even een baguette kopen bij de boulanger, we zijn in een frans overzees gebied! De voertaal is ook frans naturellement.
Op het eiland zijn ook de graven van twee beroemdheden die hier hun laatste levensjaren gesleten hebben, Jacques Brel en de impressionistische schilder Paul Gauguin.
We hebben er heel veel zin in om de eilanden van de Markiezen archipel te verkennen, maar we moeten eerst nog even een paar dagen zeilen.
O ja, het gevederde huisdier lift nog altijd met ons mee....

Onze positie: 4*00Z/127*31W
Nog te gaan: 776 NM, 1.435 km

1 opmerking:

  1. Wooooooow wat een geschenk… zij zijn een goede GPS. Heel heel veel groetjes van de Metertjes, op jullie meters euh 🌊 miles!!! Dat 2023 voor veel behouden vaarten mag gaan zorgen. Pas goed op jullie zelf en laat je guided 🐬🐬🐬♥️

    BeantwoordenVerwijderen