vrijdag 23 december 2022

Vrijdag 23 december, dag 9 oversteek Galapagos - Frans Polynesië

Het is de negende dag alweer, de kop is er al een heel stuk vanaf. We hebben meer wind gekregen en dus ook meer snelheid. Daarentegen ook minder comfort, we worden door de golven behoorlijk door elkaar geschud.
De temperatuur is ook weer aangenaam, het is weer "korte-broeken-weer". Alleen de sloffen zullen nog wel een paar dagen aanblijven. De reden voor de hogere temperatuur is de watertemperatuur, deze is al 3 graden gestegen sinds Galapagos.

Onze weer-adviseur Knut heeft ons een Pizza beloofd wanneer we in één etmaal meer dan 200 nm maken. Dit weekend hebben we de meeste stroming in ons voordeel en genoeg wind, dat is onze enige kans. We zullen zien of dit lukt!

De Ohana is een catamaran met onze kennissen Cyrril en Theresa en hun twee kinderen. Zij zijn ook onderweg naar de Markiezen en we wisselen dagelijks gegevens uit via de satelliettelefoon. Hun boot is sneller en vandaag halen ze ons in: ze varen ongeveer 25 meter van ons vandaan voor foto's, we zwaaien enthousiast en spreken elkaar toe. Heel speciaal, hier in het midden van deze super grote oceaan! We zullen elkaar weer ontmoeten op de Markiezen. Het is trouwens de eerste boot, sinds het vertrek vanuit de Galapagos, die we zien.

Na een aantal dagen alleen maar vis staat vandaag gelukkig weer vlees op het menu. Wanneer we weer zin hebben in verse vis, zullen we de vislijnen weer uitgooien.
Gisteren stond een hele leuke film op het programma van de "movie-night". Dit was "There's something about Mary" met Cameron Diaz en Ben Stiller. Ik vind dit een van de beste commedie's ooit gemaakt. Verder is alles prima aan boord.

Onze positie: 1*17N/111*03W
Nog te gaan: 1.841 NM, 3.405 km

Geen opmerkingen:

Een reactie posten