vrijdag 13 maart 2015

Isla San Martin (Colombia)


Woensdag 11 tot en met vrijdag 13 maart 2015

Positie Isla San Martin: 10°10.495 N 75°46.399 W
Het is een weerzien met deze archipel, we zijn hier een paar weken geleden ook met Dorrie en Lei geweest. We ankeren voor Isla St Martin en we merken dat de dompelpomp van de bilge regelmatig aanslaat. Na een controle in het motorruim blijkt dat de impellorpomp van het primaire koelwatersysteem lekt bij de as. Waarschijnlijk bezweken keerringen en deze zullen we in Panama gaan vervangen.

Onze ankerplek ligt op een diepte van ongeveer 4 meter, maar het loopt vrij snel af naar 25 meter. Als het ’s avonds uit het noordoosten sterk gaat waaien krabt het anker en we weten na veel geklungel in een wind van meer dan 25 knopen, tussen de riffen en in het stikdonker het anker weer te zetten. Desondanks of dankzij worden het twee onrustige nachten hier in de Rosario archipel.

Overdag wordt de romp ontdaan van ongelofelijk veel barnicels. Dit zijn schelpdieren die groeien in de vorm van een klein vulkaantje. Door de hoge mate aan biologische vervuiling en de door het rivierwater aangevoerde kalk, groeien deze schelpdieren in de baai van Cartagena explosief. De hele romp is compleet dichtgegroeid met deze schelpjes!

‘s Morgens krijgen we tot twee keer toe bezoek van een groep dolfijnen die rond de boot jagen op een ontbijt in de vorm van wat lekkere visjes. Dit is opmerkelijk omdat dolfijnen normaal gesproken ondieptes mijden maar gelukkig vormt deze groep een uitzondering op deze regel.


Dolfinarium.

Privehuis bij Isla Martin.

De broodbakmachine wordt in stelling gebracht en het eerste brood is direct een succes. Dit voorspelt veel goeds voor de komende tijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten