dinsdag 10 maart 2015

Cartagena (Colombia)

Maandag 2 tot en met dinsdag 10 maart 2015

Positie Cartagena: 10°24.560 N 75°32.557 W
We doen wat klussen zoals een nieuwe UV band op het achterlijk van onze genua, het verbeteren van de elektriciteit in de accu-ruimte, reparatie van de watermaker, inmaken van vlees, een nieuwe keukenkraan zoeken, de Rafiki bevoorraden voor ongeveer 3 maanden, gas vullen, benzine en diesel bunkeren etc.

Als je hier wat langer ligt, dan vallen er een aantal zaken op. Door de week heb je ’s morgens vroeg en op het einde van de middag veel golfslag, veroorzaakt door de boottaxi’s die met grote snelheden door de ankerplaats varen om mensen naar hun werk en terug naar huis te brengen. In het weekend begint de golfslag iets later, maar blijft de hele dag doorgaan. De jetset heeft namelijk ook weekend en zij varen met hun patserboten regelmatig voorbij. Vanuit de haven gaan ze eerst naar rechts. Hier wordt getankt, en daarna komen ze weer voorbij en gaan ze naar een eilandje of een strandje.
Dan komen er iedere morgen 3 a 4 kleine houten kano’s voorbij, met peddelende mannen die gaan vissen. We zien ze wel iedere morgen vertrekken, maar we zien ze nooit meer terugkomen.
Meestal komt er rond de middag een cruiseboot aan, die vervolgens rond 22.00 uur weer vertrekt.
En de grote zeeschepen liggen vlakbij de terminal te wachten op een plek aan het dok. Hier wordt dag en nacht geladen en gelost.
Dan zijn er nog enkele zeilschepen die chartertochten organiseren van Colombia naar Panama en andersom. Iedere twee weken liggen deze boten hier voor anker. Meestal stappen er een 10-tal backpackers af (vaak met rastahaar en blote voeten) en enkele dagen later stappen weer nieuwe backpackers op om richting Panama te varen. We zouden hier nog heel lang kunnen blijven, maar we hebben toch besloten morgen verder te reizen. Eerst naar de eilanden van Colombia, Isla Rosario en Isla Bernardino. Vervolgens naar het grensdorpje van Colombia en dan naar de 365 eilanden van Colombia. Het internet zal vaak slecht zijn, maar we proberen ons blog bij te werken.

Na lange tijd zien we eindelijk weer eens bramen.

Ananasplant in bloei.






Vele mooie bloemen in de natuur van Colombia.


Ook paddestoelen zijn hier weer te vinden.

Mooie foto van een insect, gemaakt door Dorrie. 

Alle bovenstaande foto's zijn gemaakt in het binnenland van Colombia. Doordat we te veel foto's hadden, zijn deze nooit gepubliceerd, maar wel de moeite waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten