dinsdag 7 mei 2019

Waisaladup


Donderdag 17 januari 2019 tot en met zondag 20 januari 2019

Positie Waisaladup: 9°28.292 N 78°38.203 W
We krijgen van Rene en Angelique (Pimentao) door dat de Evy, met als opvarenden de Belgische Leo en zijn Colombiaanse vriendin Klara, in de San Blas aangekomen is. Zijn familie in België is op zoek naar hem. Zijn moeder is plotseling overleden en zij kunnen hem niet bereiken. Wij roepen via de VHF en indirect via een SSB netje de zeilers in de San Blas op om uit te kijken naar Evy. Al na een paar uur krijgen we bericht van Duitse bekenden van ons, dat de Evy naast hun ligt bij het eiland Nargana en vanmiddag naar Waisaladup vaart. Vervolgens krijgen we via Whattsapp van de Pimentao door dat ze Leo al hebben bereikt en dat hij al contact met zijn familie in België heeft.

Wij gaan ankerop voor een zeiltocht van 12 nm naar Waisaladup om ons jogging-maatje uit Curacao, Leo dus, te ontmoeten. Het wordt een mooi weerzien met Leo, ondanks de omstandigheden. Leo is samen met een andere Nederlandse boot onderweg, de catamaran Zanzibar met als opvarenden Henk en Tineke. 


Tijdens ons verblijf in Waisaladup hebben we via e-mail kontakt met onze dorpsgenoten Rik Vissers en Sanne Komhoff, die met hun boot “Incentive” onderweg zijn. Zij varen op dit moment samen met de Pimentao, met onze vrienden Rene en Angelique, die we voor het laatst in Curaçao gezien hebben. De Pimentao en de Incentive liggen bij Isla Fuerte in Colombia waar ze wachten op een weergaatje om naar de San Blas te zeilen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten