dinsdag 7 mei 2019

Super zeiltocht naar de East Lemmon Cays en een ontmoeting met de luizenmoeder

Vrijdag 25 januari 2019 tot en met dinsdag 29 januari 2019

Positie East Lemmon Cays: 9°33.830 N 78°51.524 W
De Nederlands/Belgische flottielje splits zich op, wij zeilen samen met Rik en Sanne naar de East Lemmon Cays. De omstandigheden zijn perfect. Geen golven, dolfijnen voor de boeg, zonnetje erbij, wat willen we nog meer.

Sanne maakt mooie plaatjes van de Rafiki, vergezeld door een paar dolfijnen. Wij maken natuurlijk de foto's van de Incentive onder zeil.










Zodra het anker ligt, komt de eerste ulu met een Kuna familie om je allerlei dingen te verkopen.

Tijdens een feestje in een bar in de Lemmon Cays, georganiseerd door een zeilboot die backpackers van de San Blas naar Cartagena (Colombia) vervoert, hebben we een bijzondere ontmoeting. Aan een van de tafeltjes op het terras zie ik een bekend gezicht: de “Luizenmoeder”! Ik, Loud, loop direct naar haar toe en vraag haar of ze Nederlandse is. Ze zegt vriendelijk “ja” en als ik vraag of ze actrice is, wordt er ook positief geantwoord. Het is de “vrouw van doctor Tinus” maar nog meer bekend als “de Luizenmoeder”, Jennifer Hoffland en we hebben samen (met name Sanne en Marlene) een leuk gesprek met deze zeer vriendelijke BN-er. Jennifer wou incognito op vakantie met haar nieuwe vriend en backpacken door Panama en Colombia is hiervoor natuurlijk ideaal. Dan verwacht je natuurlijk ook geen Nederlanders tegen te komen in een een barretje in een afgelegen oord als de San Blas, en zeker niet overvallen te worden door een groep aangeschoten en feestvierende Kesselnaren...…

Jennifer Hoffland, oftewel de luizenmoeder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten