dinsdag 7 mei 2019

Naar Holandes Cays om Incentive en Pimentao te ontmoeten

Maandag 21 januari 2019 tot en met donderdag 24 januari 2019

Positie Holandes Cays: 9°35.404 N 78°40.462 W
De naam van de eilandengroep Cayos Holandes is vandaag wel heel toepasselijk. We hebben vanmorgen kontakt gehad met Rik en Sanne en zij zijn samen met de Pimentao onderweg naar de Holandes Cays, of beter nog “the Swimming Pool”.

Net na de middag is het dan zover, de Pimentao en de Incentive komen voor anker en nu liggen we met 4 Nederlandse boten en een Belgische boot in de Swimming Pool. Met name de ontmoeting met Sanne en Rik van de Incentive is heel bijzonder. Rik en Sanne zijn dorpsgenoten van ons en Rik is net zoals ik, Loud, bij wijze van spreken in de jachthaven van ons dorp opgegroeid. Ook zijn vader had een zeilboot en Rik heeft met dit zeiljacht de Nederlandse en Engelse kustwateren bezeild. Na ons vertrek in 2011 heeft Rik ons blog gevolgd en naar aanleiding van onze belevenissen is Rik in de zomer van 2017, samen met zijn vriendin Sanne, voor onbepaalde tijd met hun boot Incentive voor een wereldreis vertrokken. Na 1,5 jaar zijn Sanne en Rik hier in Panama beland en dit is natuurlijk een erg bijzonder moment! Deze dag wordt passend afgesloten met een uitgebreide sundowner/aankomstborrel op de boot van de Belgische Leo.

We maken nog een wandeling over het nabijgelegen eiland Tiadup. De Rafiki crew scoort op dit eiland twee handgemaakte houten peddels voor de nieuwe dinghy. Angelique van de Pimentao laat zich een enkelketting aanmeten en Rik en Loud raken niet uitgepraat over de belevenissen van beider zeilreizen.


Angelique koopt een enkelband, op maat gemaakt door deze kuna vrouw.

Marlene bekijkt de techniek van het mola maken. Marlene wil er zelf nog 1 gaan maken. 
Toen deze kuna mevrouw een schaar nodig had, kwam deze plots naar voren vanuit haar BH.

Sanne laat de kinderen de gemaakte foto's zien. Vinden ze altijd erg leuk en interessant.

Loud blij met zijn nieuwe peddels voor onze dinghy.

Op de foto van links naar rechts: Renee (Pimentao), Leo en Klara (Evy), 
Rik (Incentive), Loud (Rafiki) en Sanne (Incentive).



Bovenstaande 2 foto's: keuken van een Kuna woning.



En de heren hebben elkaar zoveel te vertellen. Maar wat er van klopt...…...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten