woensdag 8 mei 2019

Salardup, Isla Maquina, Gunboat Island, West Lemmon Cays en weer terug naar de East Lemmon Cays.

Woensdag 30 januari 2019 tot en met zaterdag 9 februari 2019

Positie East Lemmon Cays: 9°33.864 N 78°51.642 W
Wij varen samen met Rik en Sanne naar al onze populaire eilandjes in dit gedeelte van de San Blas en gaan ook samen naar het eiland Salardup om de verjaardag van Angelique (Pimentao) te vieren. Na dit gezellig feestje gaan we het dorpje Isla Maquina bezoeken, we gooien het anker uit bij Gunboat Island om vervolgens terug te keren via de West Lemmon Cays naar de East Lemmon Cays. Hier worden de voorbereidingen getroffen voor de verjaardag van Rik, het houdt niet op met de feestjes hier in de San Blas.
Mooie ankerplek, Salardup.


We bezoeken het dorp Isla Maquina.


Bij het waterpunt is het druk. Iedereen sjouwt met kannen water.

Incentive voor anker bij Gunboat Island.

Op de vooravond van de verjaardag van Rik zien we een mega jacht voor anker liggen bij een naburige eilandengroep en dit jacht heeft een Nederlandse vlag en een Nederlands callsign. Dit kunnen wij zien op de AIS.



Wanneer Rik en ik terugkomen van de speargun-jacht zien we een jetski aankomen racen en aangezien de Kuna's en zeilers geen jetski's hebben, moet deze wel van het 50 meter lange jacht “My Loyalty” zijn. We spreken de beide heren op de jetski aan in het Nederlands. De bestuurder van de jetski blijkt Robert van der Wallen te zijn en hij is ook de eigenaar van “My Loyalty”. De Bosschenaar Van der Wallen is miljardair en heeft zijn kapitaal verdiend met bedrijven die diensten met spaarzegeltjes (!) aanbieden. Na een leuk gesprek wordt deze Brabantse miljardair samen met zijn visite uitgenodigd voor de verjaardag van Rik op de Incentive. Helaas, de heren hebben geen tijd, morgen gaat de “My Loyalty” ankerop en varen ze in alle vroegte naar Cartagena.

We hebben samen met Rick en Sanne een geweldige tijd in de San Blas. Wij hebben twee spearguns en Rick ontpopt zich als een groot liefhebber van deze manier van vissen.
Rik en Loud vormen een geolied speervis-team en het resultaat van deze jacht-sessies, zoals Lionfish, Yellow Snapper, Papegaai-vis, Kreeft, Krab en Spaanse Makreel, staat dagelijks op het menu van dit Kessels flottielje.
De trotse vissers uit Kessel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten