woensdag 15 augustus 2018

Marc en Ellen ophalen in Panama City

Zondag 15 juli 2018 tot en met zondag 22 juli 2018

Positie Isla Linton: 9°36.755 N 79°35.205 W
Helaas weet Engeland de finale niet te halen en we besluiten na een paar schitterende weken terug te zeilen naar Linton. In Linton gaan we voorbereidingen treffen voor een speciaal bezoek, onze beste vrienden Marc en Ellen Appels komen voor twee weken op visite en dus bouwen we de Rafiki om.

Het gastenverblijf is onze populairste opslagruimte en de spullen die hier liggen krijgen tijdelijk een ander plekje. Wij gebruiken normaal het toilet van het gasteverblijf maar de komende twee weken gaan we het toilet van onze eigen hut gebruiken. Hierop is de wasmachine opgesteld en ook opslag van lijnen. Ook voor deze zaken zoeken we tijdelijk een andere plek en we maken ruimte voor dit toilet. We kopen voedsel en drank in voor 4 personen voor 2 weken. In de San Blas zullen we niet meer kunnen inkopen.

Tijdens het shoppen in Colon gaan we een kijkje nemen bij de bouw van de nieuwe brug over het Panama kanaal. Dit is een enorm bouwwerk en het meest opvallende is dat de brug begint in Colon en eindigt aan de westzijde van het kanaal in “het grote niets”! De weg loopt dood in de dichte jungle. Dit kostbaar bouwwerk is namelijk gebouwd naar de toekomst. Door deze brug kan de westzijde van het kanaal bij Colon geëxploiteerd worden en kan de haven van Colon verder groeien.



De nieuwe brug over het panamakanaal.

Zondagmiddag halen we Marc en Ellen op van het vliegveld in Panama City. Maar het is nog niet zo makkelijk om weer terug te rijden naar Colon. Met een routeprogramma op de telefoon proberen we naar Colon te rijden, maar we komen nog twee keer terug bij het vliegveld. In de avond arriveren we op de Rafiki.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten