zaterdag 18 augustus 2018

East Lemmon Cays, Panama

Woensdag 25 juli 2018 tot en met vrijdag 27 juli 2018

Positie East Lemmon Cays: 9°33.694 N 78°51.666 W
We gaan ankerop voor een tocht van 8 uur naar de San Blas. Helaas is er niet genoeg wind, de tocht nauwelijks bezeild, en dus moeten we voornamelijk motoren. Wanneer we tegen 17:00 uur aankomen in de San Blas zien we boven onze ankerplek van de East Lemon Cays een zwarte wolk hangen met zeer zwaar onweer. We zien de bliksemschichten die begeleid worden met enorme donderslagen tussen de geankerde boten in het water slaan en besluiten om met behulp van de radar deze venijnige onweersbui te ontwijken. Met de schade van de blikseminslag in Guatemala nog steeds in ons achterhoofd, zijn we een beetje huiverig voor bliksem... Het is even spannend maar gelukkig lukt het ons om met een grote bocht om het onweer heen te varen en tegen zessen wordt ons anker in het zand van het land van de Kuna Indianen gestoken. Wanneer we de volgende dag navragen, blijkt dat gelukkig geen van de boten schade door de blikseminslag heeft opgelopen.

We gaan samen met Marc en Ellen de eilandjes bezoeken. Deze zijn weliswaar erg toeristisch maar daarentegen ook erg mooi. 


Ellen koopt bij Venancio een mooi mola.

En we kopen allebei een mola bij Lisa. Lisa en Venancio zijn de bekendste mola-makers in de San Blas.






Rondom de ankerplek liggen mooie eilandjes en schitterde koraalriffen. In de middag worden onze vrienden de beginselen van het snorkelen bijgebracht want rond 16:00 uur is het zover. De Lionfish wordt wakker. We gaan dan samen (en natuurlijk gaan Anna en Dave mee) op Koraalduivel jagen.

We zien verschillende roggen zwemmen.

Marc, Ellen en Marlene zoeken lionfisch/koraalduivel. Loud mag ze daarna schieten en Marlene mag ze fileren.

We blijven twee dagen op deze ankerplek waar we genieten van de prachtige setting en de mooie ongerepte onderwater wereld.
Van de door ons zelf gevangen Lionfish, Krab en Kreeft maakt Ellen, heel toepaselijk, nog een heerlijke Paella.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten