vrijdag 10 augustus 2018

Holandes Cays, Panama

Dinsdag 29 mei 2018 tot en met zaterdag 9 juni 2018

Positie Swimming pool: 9°35.362 N 78°40.510 W
Na een afwezigheid van 3 jaar komen we weer terug naar onze favoriete stek in de San Blas, de “Swimming Pool”. Dit mooi stukje Caribische zee ligt aan de oostelijke zijde van de “Cayos Holandaise” wat letterlijk Hollandse eilanden betekent. De Kuna indianen gebruiken weer een andere naam voor deze eilandengroep, namelijk Kaimou.

We komen hier weer onze vrienden Debby en Reg van de “Runner” tegen, het is een meer dan hartelijk weerzien. Reg is nog steeds de tuinman van het nabij gelegen Banedup en Debby vist nog elke dag met haar netje op kleine jonge visjes die ze vervolgens in een van haar 3 aquaria tentoon stelt.

We halen internet hier binnen door de telefoon in onze 16m hoge mast te trekken en na een uurtje zijn email en whattsap (meestal) bijgewerkt. We krijgen een bericht van Hans Eilers die met zijn boot de Salacia onderweg is van Cartagena (Colombia) naar de San Blas. We geven onze positie door en een dag later hebben we een prachtig Kessels onderonsje op deze afgelegen plek in Panama! Naast Hans en Betsie zijn ook Charles en Nel Staaks aan boord van de Salacia. 

Zelfs op onbewoonde eilandenaan het einde van de wereld kom je nog mensen uit Kessel tegen. Altijd weer gezellig.

Wij maken samen met de bemanning van de Salacia een uitstapje naar het onbewoonde eiland Banedup het eiland dat onze vriend Reg al jaren aan opknappen is.
Op dit eiland is het resultaat van Reg al goed te zien. De combinatie van palmbomen, mangroven, gras en strand leveren super mooie plaatjes op.

Loud wil een kokosnoot open maken, maar dan komt een Kuna indiaan. 

En hij kan het veel beter en sneller…...



Vader en zoon op weg naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten