woensdag 15 augustus 2018

Inklaren in Linton Bay, Panama

Donderdag 14 juni 2018 tot en met woensdag 27 juni 2018

Positie Isla Linton: 9°36.755 N 79°35.205 W
We zijn op 25 april in Santa Marta (Colombia) uitgeklaard. Pas na bijna 2 maanden klaren we nu pas weer in in Panama. Er zijn ten opzichte van drie jaar geleden een aantal verschillen met betrekking tot de plaats van inklaren, de kosten en de looptijd van de documenten. 

Het is nu als volgt:
-We kunnen in Linton Bay Marina inklaren en een cruising permit kopen. De kosten voor een cruisingpermit zijn $180 en $5 administratiekosten. Voorheen moesten we hiervoor naar Colon, dit hoeft dus niet meer.
- In Portobelo, een dorpje 15 km verderop, krijgen we een mooie stempel in ons paspoort waardoor we 6 maanden in Panama mogen blijven. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Voorheen moesten we hiervoor naar Colon, betaalden we $100 per persoon en mochten we 12 maanden blijven.

Het is een leuk weerzien met Anna en Dave van de Tamarisk. We hebben elkaar voor het laatst gezien in Santa Marta. Samen met de Tamarisk en de Footloose maken we een mooie wandeling naar Panamarina. Met Dave, Anna en Floris (hond van Carin) maken we een mooie wandeling naar het dorpje La Guayra.

Loud en Floris.



La Guayra.

Mooie zonsondergang op de ankerplaats.

Het weer is wat minder in Isla Linton, dus we besluiten terug te gaan naar de San Blas. We gaan samen met Dave en Anna van de Tamarisk naar de San Blas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten