maandag 18 januari 2016

Naar de zuidkant van het eiland, Cuba


Maandag 18 januari 2016 

Positie Cayo Algodon Grande: 21°05.954 N 78°44.096 W
De afgelopen nacht hebben we niet veel geslapen. De wind draaide eerder dan verwacht en werd aanlandig. De wind trok vervolgens behoorlijk aan waardoor de golven zich opbouwden. Het ankeralarm ging een paar keer af, maar ankerop was in de nacht geen optie. De kaarten van dit gebied zijn ronduit onbetrouwbaar waardoor we alleen met daglicht door dit gebied willen varen. Dus houden we braaf ankerwacht en om 6:30 uur is er genoeg daglicht om een nieuwe ankerplek aan de andere kant van het eiland op te zoeken.

Dit eiland heeft ook een lagune in het midden maar we hebben geen informatie over de diepgang van de invaart. De Twentse Meid brengt hiervoor de oplossing. Met een mobiele dieptemeter wordt met de dinghy een diepe route uitgestippeld die we even later met de Rafiki en de Twentse Meid volgen. We liggen vervolgens heel idyllisch tussen kleine eilandjes met mangroven en deels zandstrand.

's Middags gaan we samen met de Bennings snorkelen en speervissen op een rif aan de buitenkant van het eilandje. Er is behoorlijk wat wind en het zicht is door het opgewoelde zand erg slecht. Toch weet Marijn twee grote kreeften (Langousten) te vinden en met zijn speargun te vangen.

Deze lekkernij wordt na zonsondergang met het gehele Hollandse flottielje op het strand bij een knapperend vuurtje heerlijk opgepeuzeld.




Gezellig diner op het strand met kreeft, koolsalade en notenrijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten