vrijdag 22 januari 2016

Inchecken Cienfuegos, Cuba


Vrijdag 22 januari 2016

Positie Cienfuegos: 22°07.481 N 80°27.385 W
Om 08:00 uur komt de havenmeester samen met een persoon van de douane met een speedbootje aanvaren. We hebben ons de afgelopen nacht al via de marifoon aangemeld. Het inklaren gaat super vriendelijk op een amicale manier en 15 minuten later kan de gele quarantainevlag al uit het wand. Samen met de Twentse Meid gaan we een poosje later Cienfuegos bekijken. We wisselen eerst wat Dollars en Euro's naar CUC's en Peso's National zodat we ook wat kunnen kopen. Het wisselkantoor is een klein gebouwtje wat nagenoeg onbeveiligd in een woonwijk ligt. Er is in Cuba nagenoeg geen criminaliteit, waar maak je dat tegenwoordig nog mee...

 
We wisselen 80 euro voor 100 briefjes van 20 pesos.

's Middags worden we, eenmaal terug aan boord, door de havenmeester gewaarschuwd voor het aankomende slechte weer. De “Norderly” waarvoor we eerder vanuit de Jardins de la Reina naar Cienfuegos gezeild zijn, gaat mogelijk gepaard met veel wind en behoorlijke golfslag waardoor we extra goed op onze geankerde boot moeten letten. Voor de veiligheid en de nachtrust plaatsen we nog een tweede anker. Om 16:00 uur is er in verband met de veilige aankomst in Cuba een kapiteinsborrel met de Rafiki en De Twentse Meid in de bar bij de marina. 

We drinken in de marina nog een pilsje, samen met Ton, Petra en Marijn Benning.

Om de borrel vervolgens gepast af te sluiten, wordt aan boord van de Rafiki een deel van de Mahi Mahi en wat aardappelen omgetoverd in een heerlijke portie Fish & Chips, uiteraard met mayonaise en remoulade saus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten