donderdag 6 december 2012

Wallilabou Bay (St. Vincent) – Soufriere (St. Lucia)

Donderdag 6 december 2012

Positie Soufriere: 13°51.394' N 61°04.018 W
Vanmorgen zijn we ankerop gegaan voor een zeiltocht naar het volgende land, St. Lucia. Klein, kleiner, kleinst zullen we maar zeggen: St. Lucia, een voormalige Britse kolonie, is 60 km2 groot en heeft 150.000 inwoners, waarvan er 50.000 in de hoofdstad Castries wonen. Veel plaatsnamen zijn in het Frans, evenals een gedeelte van het dialect, omdat de Fransen dit eiland tot 1814 in handen hebben gehad.

De tocht is ongeveer 40 NM vanaf Wallilabou Bay en we kunnen tot de laatste 10 NM zeilen. Het laatste stuk van de tocht is in de luwte van dit bergachtige eiland en hierdoor is er te weinig wind. Helaas ook dit keer geen vis. Tegen het einde van de dag pikken we een moorring op in de baai van Soufriere. Ankeren is niet mogelijk en zelfs niet toegestaan omdat de baai erg diep is en aan de kant is veel koraal wat met ankeren beschadigd wordt. 



De kust is hier erg ruig en het eerste wat in het oog springt zijn de twee enorme rotspieken, de Pitons. Op de foto hiernaast is alleen de kleine piton "Petit Piton" te zien.


We nemen meteen een duik in het wederom kristalheldere water en we liggen bovenop een schitterend koraalrif met vele kleurrijke visjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten