woensdag 12 december 2012

Soufriere (St. Lucia) – Rodney Bay (St. Lucia)

Woensdag 12 december 2012

Positie Rodney Bay: 14°04.588' N 60°57.534 W
Het blijft maar onbestendig en in de loop van de ochtend nemen we afscheid van Soufriere Bay en we maken ons los van de moorring om de reis noordelijk voort te zetten.

In de loop van de middag komen we na een ruig tochtje, wind tot wel 35 knopen, geheel motorend aan in Rodney Bay. In deze baai is ook een grote jachthaven en hier is de aankomst van de jaarlijkse zeiljacht-toertocht over de Atlantische Oceaan. Deze zogenaamde rally gaat van Las Palmas (Canarische Eilanden) hier naar Rodney Bay in St. Lucia, de Atlantic Rally for Cruisers, afgekort de ARC. De afstand is 2700 NM, maar de schepen moeten in verband met de stroming en wind meestal nog meer mijlen afleggen. Deze populaire rally, dit jaar doen er ongeveer 230 zeiljachten aan mee, is dinsdag 27 november vertrokken en het overgrote gedeelte van de deelnemers komt de komende dagen aan hier in Rodney Bay. Dat wij nu hier zijn is natuurlijk geen toeval. We hadden stiekem gepland om hier de aankomst mee te maken. Het is leuk om de hele dag boten aan te zien komen met bemanning die net 2,5 week op zee gezeten heeft. Hier op de kant is het ook een hele happening. De 230 boten zullen gemiddeld 4 man bemanning hebben en dus zijn hier, inclusief organisatie, een goede 1000 mensen die net de oceaan bedwongen hebben. Er hangt hier dus een hele feestelijke sfeer, zoals de aankomst van de vierdaagse of de Venloop.

Positie van de schepen gedurende de reis.
 
Team wat net gearriveerd is.
 
Steiger met allemaal boten die deelgenomen hebben aan de ARC.
  
Na het ankeren zien we natuurlijk weer een bekende. Dit keer is het de Soleil met Klaus en Heidi. Na een wandeling door de haven gaan we aan het einde van de middag nog even bij dit gezellig koppel op bezoek. We spreken af dat we morgen samen het noordoosten van dit eiland gaan verkennen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten