zondag 30 december 2012

Ste-Anne (Martinique), wandeling Grand Anse des Salines naar Pointe Baham

 
Zondag 30 december 2012

Positie Ste-Anne: 14°26.155' N 60°53.092 W
Liftend naar Grand Anse des Salines, de plek waar we ons 23 december hebben omgedraaid. Daarna wandeling aan de kust naar Pointe Baham. Vervolgens via het binnenland terug naar Ste-Anne, waar we het laatste stuk spontaan een lift kregen van Franse vakantiegangers. Waarschijnlijk was het aan ons te zien dat we wederom te weinig water mee hadden genomen. We hadden verwacht onderweg ergens iets te kunnen kopen, maar helaas. Onderweg kwamen we verscheidene stukken land tegen met banen zwart plastic en een watersysteem onder het plastic. Tot op heden weten we nog niet welke groenten gekweekt worden onder het plastic. Het plastic zal niet dienen ter bescherming van vorst….


Krabben in schelpen. 

 Hier op Martinique is het officiële vuurwerk op 30 december en we gaan dit bekijken op de Ultra van Bill en Joanne. Dit Amerikaanse koppel komt uit Texas en hun taalgebruik en hun gedrag heeft ook een hoog “Dallas-gehalte”. Hun boot de Ultra is hier ook een mooi voorbeeld van. Het schip is een trimaran-ketch: drie rompen met twee masten. Deze voormalige charterboot is door Bill, een timmerman, zelf gebouwd. Ze hebben een aantal jaren gecharterd in Texas en zijn sinds 4 jaar op reis.
 

Zoals gezegd is de boot typisch Amerikaans: 2 grote dieseltanks, 2 generatoren, 3(!) airco’s, 2 koelkasten, 1 diepvries, 1 ijsmaker, espressomachine, wasmachine, etc., etc.. Bill kon niet geloven dat wij op de Rafiki meestal voldoende hebben aan zonne- en windenergie….Geen opmerkingen:

Een reactie posten