maandag 3 december 2012

Wallilabou Bay (St. Vincent), Kingstown


Maandag 3 december 2012

Positie Wallilabou Bay: 13°14.842' N 61°16.319 W
Wallilabou is prachtig! We liggen met ons voorschip aan een moorring en met het achterschip aan de palen van de tijdelijke stijger die nog van het decor van de film zijn achtergebleven. Vandaag nemen we de bus naar Kingstown. Nee, we zitten niet in Jamaica. Veel steden in de Caribean zijn hetzelfde genoemd. Je hebt vele “Kingstowns”, vele “Georgestowns” en dergelijke, resten van de Engelse overlevering. Kingstown hier op St. Vincent is een typisch stadje in deze omgeving. Er zijn wat buurt-supers en er is veel handel in fruit en groenten. Deze laatste zaken worden hier op dit eiland verbouwd en verscheept naar de zuidelijke gelegen Grenadines waar wij zojuist vandaan komen.
Het openbaar vervoer is herkenbaar. Er komen busjes langs die toeteren, je geeft met een handgebaar aan dat de mee wilt en je stapt vervolgens op de plaats van bestemming uit. Ook op dit eiland worden de busjes weer geheel met mensen volgestopt: op de terugweg zaten we met 21 personen in een officieel 8-persoons busje. Hierbij tellen we twee kinderen op de schoot van moeders, 3 personen voorin en vervolgens 4 rijen van 4. Dan verwacht je dat op de bergachtige kustweg extra voorzichtig over de slecht onderhouden asfaltweg gereden wordt… Nee hoor, de chauffeur heeft blijkbaar haast en verkracht versnellingsbak, remmen, schokdempers en de koppeling van de Nissan en scheurt als een idioot door de hellingen, dorpjes en haarspeldbochten. 

Deze 5-master vertrok net vanuit Kingstown.

We moeten 20 EC per nacht betalen voor de moorring maar als je komt eten in het restaurant op de kade, wordt dit bedrag van de prijs van het eten weer afgetrokken. We gaan vanavond eten in dit restaurant wat gebouwd is in de oude decorstukken van de film. Er zijn foto’s van de set te zien en veel originele attributen zoals de mast waarin Jack Sparrow hangt als hij in het begin van de film aan land komt:
                                         Mast in film                                                   Mast in restaurant

Het cruiserswereldje is erg klein. Op Bequia hebben we tijdens de wandeling naar Friendschipsbay een Amerikaans koppel ontmoet, Steve en Jenni Lyn. In het restaurant ontmoeten we elkaar weer en we besluiten om samen hier te eten en bij te praten.

Zonsondergang Wallilabou Bay.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten