zondag 2 december 2012

Admiralty Bay (Bequia) – Wallilabou Bay (St. Vincent)

Zondag 2 december 2012

Positie Wallilabou Bay: 13°14.842' N 61°16.319 W
Vandaag zeilen we naar het eiland St. Vincent. ’s Morgens gaat Loud de gasten, Gert en Bettina, ophalen aan de steiger. Om 9:00 uur gaat het anker op en zeilen we de 15 NM naar het noorden.
We hebben vaker gesproken over de zogenaamde cult-plekken voor de zeilers. Denk hier aan de Lamin Lodge in Gambia of Rita’s restaurant in Suriname. Vandaag gaan we voor anker op één van die “must see” plekken, namelijk Wallilabou Bay in St. Vincent. In deze baai is namelijk de eerste film van de serie “Pirates of the Carribien” opgenomen. In deze baai is de set opgebouwd van de haven waarin het eerste gedeelte van de film zich afspeelt. Grote delen van het decor en veel attributen zijn nog aanwezig.

 
We gaan met Gerd en Bettine nog even naar de “beroemde” waterval van Walliliabou. Deze waterval is weliswaar relatief klein maar toch groot genoeg om even in te zwemmen…koud!
 

Aanstel of echt koud??
 
Deze hagedis bleef mooi stil zitten voor de foto.

Tegen het einde van de middag nemen we weer afscheid van Gerd en Bettine, zij gaan naar Kingstown waar zij de veerboot terug naar Bequia nemen. Morgen vliegen ze weer terug naar Duitsland.

Loud, Bettine en Gerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten