vrijdag 14 december 2012

Rodney Bay (St. Lucia), Castries

Vrijdag 14 december 2012

Positie Rodney Bay: 14°04.588' N 60°57.534 W
Castries is de hoofdstad van dit eiland en heeft ongeveer 50.000 inwoners. We gaan hier ’s morgens heen met de plaatselijke bus en komen aan in een vrij saai stadje. We hadden wat positieve verhalen van Castries opgevangen, maar het totale beeld van dit stadje valt ons een beetje tegen. Alles is wel netjes en je kunt er alles krijgen maar de bebouwing is eentonig en er is niets speciaals te zien. Een uitzondering hierop is de kathedraal, een mooie kerk uit 1899.


In het centrum ziet Loud een reclamebord van een tandarts en besluit hier even naar binnen te gaan voor de reparatie van een tand. De vulling is eruit gevallen. De behandeling is erg professioneel, netjes en vakkundig. Marlène besluit om ook een kies te laten vullen. Als een schaap over de dam is… Een andere positieve uitzondering in Castries is de Burger King. Het is erg lang geleden dat we een hamburgertent gezien hebben en we slaan natuurlijk meteen onze slag.

In de avond gaan we nog even aan wal om een borrel te pakken in de jachthaven. We komen in gesprek met de Oostenrijker Thomas die met zijn vriendin Tanja en 4 chartergasten met een Gipsy 52 de ARC volbracht heeft. We hebben een gezellige avond samen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten