woensdag 1 augustus 2012

Hog Island (Grenada), hurricane


Woensdag 1 augustus 2012

Positie Hog Island: 12°00.06' N 61°44.48 W
We overleggen met Harald en Marion van de Rufus en de meerderheid voelt zich niet prettig bij het idee dat er mogelijk een orkaan hier in de buurt komt en we besluiten dat, wanneer de voorspellingen niet veranderen, dus wanneer de 70% van vanmorgen in de middag nog gehandhaafd blijft, we samen in de nacht naar het veilige Trinidad zullen zeilen. Door zijn zuidelijke ligging (160 km zuid van Grenada) heeft Trinidad nog nooit last gehad van een orkaan.

Aangezien de voorspelling van het “hurricane centre” om 12:00 uur ’s middags gehandhaafd blijft op 70%, besluiten we om bij de douane en immigratie uit te klaren en we maken alles klaar voor vertrek om 23:00 uur deze avond naar Trinidad.

Om 20:00 uur gebeurt er echter iets onverwachts: het “hurricane centre” trekt de waarschuwing op vorming van een orkaan uit de tropische depressie plotsklaps in. Er is geen kans meer op vorming van een orkaan en de baan van de storm loopt ruim ten noorden van Grenada, over St. Vincent en Martinique. We besluiten ’s avonds laat om niet meer naar Trinidad over te zeilen, maar hier op deze ankerplaats te blijven. Voor de zekerheid kijken we nog naar de volgende uitzending van het “hurriane centre” om 02:00 uur en deze bevestigt de voorlaatste voorspelling: we blijven netjes in de baai bij Hog Island.


We ontvangen faxen en gribfiles (zie boven) met informatie over het weer. De rode pijl met 3 strepen betekent 30 knopen wind, ongeveer 55 km per uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten