vrijdag 31 augustus 2012

St. George’s (Grenada), Fish Friday

Vrijdag 31 augustus 2012

Positie St. George’s: 12°02.61' N 61°45.30 W
Vandaag gaan we met Harrie en Ellen van de “Zwerver” en de Zweedse solozeiler Per van de “Artic” weer naar de fishfriday in Gouyave. Het gerucht gaat dat ook Kirani zich in zijn woonplaats even in de feestelijkheden zal begeven, maar helaas. Fishfriday blijft een heel gezellig feestje hier op Grenada.

 
Muziek wordt verzorgd door de plaatseijke steelband.
 
Er staan 2 straten vol met dit soort tentjes. De heerlijkste visgerechten worden voor je klaar gemaakt.
 
Wining is een populaire dans hier bij de vrouwen in de Carrieb. Deze dans kenmerkt zich door iets naar voren gebukt, je achterwerk op het ritme van de muziek te draaien en te kantelen. Het bovenlichaam beweegt niet mee. Het is een erotische dans die erg expliciet het liefdesspel uitbeeld, vergelijkbaar met “dirty dancing”.
Wikipedia:
Grinding, also known as freak dancing or freaking or, in the Caribbean, wining, is a type of close partner dance where two or more dancers rub or bump their bodies against each other, especially a male dancer rubbing his crotch against a female dancer's buttocks, in imitation of rear-entry or "doggie-style" intercourse.
Dan denk je natuurlijk dat deze dans alleen door volwassenen uitgebeeld wordt. Nee dus, want wij zagen op deze vrijdagavond in Gouyave twee leuke kinderen deze “onfatsoenlijke” dans vakkundig uitvoeren. Hier het bewijs op de gevoelige plaat:

Deze 2 kinderen hadden erg veel lol,en die kontjes gingen maar op en neer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten