donderdag 30 augustus 2012

St. George’s (Grenada), nieuwe dinghy

Donderdag 30 augustus 2012

Positie St. George’s: 12°02.61' N 61°45.30 W
De dinghy is onze verbinding naar de buitenwereld. Zonder dit kleinood zijn we geïsoleerd. We gebruiken dit bootje normaal gesproken meerdere keren per dag, het is in feite onze auto. We hebben gisteren een aantal opties vergeleken en de knoop doorgehakt: het wordt een nieuwe boot van het merk “AB”, met een vaste vloer van aluminium en opblaasbare zijkanten, een zogenaamde “rib” met een lengte van bijna 3 meter. ’s Morgens maken we de aankoop rond en in de middag wordt onze nieuwe auto in de haven afgeleverd. Naast de grote verbetering in degelijkheid en ook comfort, ondervindt de 6 pk buitenboordmotor minder weerstand door de vaste bodem en we gaan niet meer als de brandweer maar als een speedboot!

Onze nieuwe dinghy van het merk AB.

 Om 18:30 uur is er een memorabele gebeurtenis: Kirani James zet voor de eerste keer sinds London weer voet op Grenadese bodem. Het land schudt op zijn fundamenten en er heerst overal feeststemming.

Een van de hoofdstraten van St. George’s is naar hem vernoemd. Tevens is hij ambassadeur geworden van Grenada.

1 opmerking:

  1. He dat lijkt verdacht veel op onze verloren dinghy.. afgelopen weekend op Klein Curacao verloren maar drijft niet tegen wind en stroom naar Grenada. Gefeliciteerd met jullie aanwinst en wij hebben inmiddels ook alweer een andere dinghy. Waaien jullie deze kant ook een keer op??
    groetjes Jacques en Annet

    BeantwoordenVerwijderen