donderdag 2 augustus 2012

Hog Island (Grenada), yoga en naar de customers en immigration

Donderdag 2 augustus 2012

Positie Hog Island: 12°00.06' N 61°44.48 W
In de morgen zijn de voorspellingen nog gelijk aan vannacht en gaat Marlène samen met Annet van de Panache naar yoga. De lerares is gediplomeerd en heeft vele goede oefeningen in haar programma zitten. 
Bij de yoga loopt altijd een dikke witte kat met rossige vlekken rond. Hij ligt telkens bij iemand anders op het matje. Annet van de Panache heeft bovenstaande leuke tekening gemaakt.

Bij de Amerikanen is echter nog steeds paniek. Een van deze types roept ‘s morgens over het net dat iedereen die zijn zeilen nog op de boot heeft zitten “zeer onverantwoordelijk” is. Er komt weliswaar geen orkaan maar er zijn modellen gevonden op internet die zware storm over de ankerplek voorspellen. Dat deze voorspellingsmodellen gemaakt zijn door een paar onwetende koekenbakkers en tegenstrijdig zijn met de officiële weerinstituten doet er blijkbaar niet toe. De Amerikanen ontpoppen zich op deze momenten als ongelofelijke paniekzaaiers zonder enig gevoel voor de realiteit.

Op de Rafiki en de Rufus is gelukkig weer rust en we liggen nu in de ankerbaai met zeilboten waarvan de meerderheid geen zeilen meer in de mast heeft hangen…. De wind zal volgens de officiële weerinformatie zelfs afnemen en zaterdag wordt de wind weer normaal met 20-25 knopen…… ’s Middags gaan we weer inklaren bij de douane en immigratie.

In de avond hebben we “hurricane” borrel hierop het strand. Ook Annet en Jacques zijn hier bij aanwezig. Ook zij hebben netjes de zeilen van de mast gehaald. Begin volgende week varen zij naar Curaçao, dus zij zullen de zeilen overmorgen weer braaf terugplaatsen, zo blijf je natuurlijk bezig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten