vrijdag 17 augustus 2012

St. George’s (Grenada), Beeldentuin en Fish Friday

Vrijdag 17 augustus 2012

Positie St. George’s: 12°02.61' N 61°45.30 W
De Rufus gaat vandaag naar de ankerplek van Gouyave (jawel hoor, de geboorteplaats van je weet wel) en wij varen mee omdat we wel eens willen zeilen op een catamaran, “kat” in het zeilersjargon.
Onderweg stoppen we even om te snorkelen bij de onderwater-beeldentuin bij Moliniere Point. Dit is een bekende trekpleister in Grenada, dus we zijn erg benieuwd hoe dit onderwatermuseum er snorkelend uitziet. Onder water zijn beelden te zien die lijken op de afgegoten lichamen van Pompey. De beelden zijn al begroeid met het plaatselijke onderwaterleven. Kunst is een te groot woord voor deze beeldentuin en een speciale trip naar deze bezienswaardigheid is de moeite in onze ogen niet waard. Marion heeft een paar foto’s met de onderwatercamera gemaakt.

 
Beeldentuin, Moliniere Point.
 
Als we bij de onderwater-beeldentuin aan een mooring afgemeerd liggen, komt een plaatselijke boot met opschrift “Nature Parc ” aangevaren en we worden aangesproken dat we moeten betalen voor de mooring. Ze vragen 26 EC dollar, ongeveer een dagsalaris van een inwoner van Grenada. Als we eerlijk toegeven dat we niet wisten dat we overdag voor de mooring moeten betalen (het wordt nergens vermeldt en het staat niet in de pilots en we liggen hier maar een half uur), wordt de “parkbeheerder” pissig. Hij tiert dat niemand problemen heeft met betalen en dat hij, als we niet betalen, de kustwacht of de politie zal oproepen. Als Marion dan vriendelijk zegt dat betalen geen probleem is, maar dat we wel willen dat hij zich legitimeert, begint de man opnieuw te schelden en te dreigen. Verbaasd maar ook teleurgesteld maken we de mooring los en we gaan zonder te betalen. 
We maken in de Carrieb regelmatig mee dat inwoners ergens onredelijk veel geld voor vragen en als je dan naar hun legitimatiebewijs vraagt, om te beoordelen of ze wel werkzaam zijn voor de organisatie waarvoor ze zich uitgeven, wordt er agressief gereageerd. In de regel betalen we dan niet.

We proberen verder te zeilen naar het noorden maar helaas: te weinig wind, we moeten motoren.

Relaxen op de Rufus II.

Tegen het einde van de middag komen we aan op de ankerplaats van Gouyave en gaan aan land om een hapje te eten bij Fish-Friday. Op Fish Friday is in dit vissersdorp een proeverij van verschillende vishapjes die door de plaatselijke bevolking bereid is. Deze proeverij bestrijkt twee straatjes en is keurig opgezet met diverse nette stalletjes met heerlijke vissnacks. Dit is een echte aanrader voor iedereen die een bezoek brengt aan Grenada. Overigens is de gouden Kirani James nog niet van zijn Londen avontuur in zijn geboortedorp teruggekeerd.
 
Gouyave, gezien vanaf de rufus II.
 
’s Avonds gaan we met de plaatselijke bus weer terug naar St. George’s.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten