dinsdag 7 februari 2012

Tarrafal (Kaap Verden), bezoek Erwin

Dinsdag 7 februari 2012:
Positie: 15°16'51" N  23°45'23" W
Vandaag staat in het teken van de Harmattan. De Harmattan is een droge en stoffige wind ten zuiden van de Sahara die in de richting van de Golf van Guinee waait tussen november en maart. Hierdoor wordt de Rafiki langzaam gehuld in rood stof. Dit fenomeen hebben we ook ervaren in Dakar. Stof, stof en nog eens stof. We beslissen om vandaag niet de omgeving te gaan verkennen, maar te gaan klussen. We halen de kitrand, net onder de rand van het schip, eraf, maken de rand schoon met schuurpapier en wasbenzine en kitten het opnieuw. De kitrand is zo slecht, dat als er water in het gangboord staat, er ook een beetje water binnen sijpelt. We hopen dat dit euvel nu opgelost is. De bakboord kant is klaar. De stuurboord kant zullen we binnenkort onder handen nemen.
In de middag gaan we op bezoek op een Oostenrijkse boot die hier gisteren voor anker gegaan is. We maken kennis met Erwin uit Wenen die met zijn jacht de “Sagitta” al 3 jaar over de Atlantische Oceaan zwerft en regelmatig betalende gasten aan boord neemt (zie website
www.sagitta.at). Op dit moment heeft hij “voor het gemak en het gezelschap” 3 opstappers aan boord, twee Duitsers en een Fransoos, waarvan de twee Duitsers met Erwin de Atlantische oversteek gaan maken.
’s Avonds komt Erwin nog even op bezoek op de Rafiki. Morgen gaat hij verder naar het zuiden van Santiago maar we zullen elkaar zeker weer treffen tijdens het Karnaval in Mindelo. Dit beroemde evenement op het eiland Sao Vicente willen wij zeker bijwonen en vanuit deze plaats willen wij de Atlantische oceaan oversteken. Erwin heeft veel in de Caribische zee gereisd en we krijgen van hem veel info van mooie plaatsen.


“De meeste problemen lossen zichzelf op”.
We vertellen Erwin ook over de inverter die “ontploft” is. Erwin heeft een reserve inverter aan boord en we mogen deze tot in Mindelo lenen, super! Verder is één van zijn opstappers elektricien. Hij probeert onze inverter te repareren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten