woensdag 22 februari 2012

Mindelo (Sao Vicente), Sao Pedro

Woensdag 22 februari 2012: 

Positie Mindelo (Sao Vicente): 16°53'05" N 24°59'34" W
Het vliegveld van Sao Vicente ligt in het zuiden bij de plaats Sao Pedro. Vanmorgen zijn we hier met de plaatselijke aluguer (transportmiddel Kaap Verden) naar toe gereisd. Het dorp Sao Pedro stelt nog minder dan niets voor.

Het verlaten strand met op de achtergrond de vuurtoren

Vanaf het dorp zijn we samen met Erwin naar het westelijk gedeelte van het eiland gelopen. Het strand is geheel verlaten en hier heeft recent een behoorlijke olievervuiling plaatsgevonden. De hoeveelheid olie tussen het zand is triest en schokkend, maar levert aan de andere kant een apart schouwspel en een mooie foto op.


Olievervuiling op het strand

Aan het einde van het strand, bij het begin van een rotspartij, is een groot toeristisch resort. Vanuit de boot hebben we op de zuid-westpunt een vuurtoren op de rotsen gezien. We besluiten om naar deze vuurtoren toe te klauteren. Wat kan ons gebeuren, we hebben nota bene een oostenrijker als “gids” bij ons!

De wandel/klautertocht over de richels van de rotskust was zeer mooi en de beloning, het pittoresk vuurtorenhuisje op de punt van de rots, was super.

Tocht naar de vuurtoren

Vuurtoren Sao Vicente


Een hapje eten op het resort maakt de dag compleet.

 
Loud en Erwin (Sagitta)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten