dinsdag 21 februari 2012

Mindelo (Sao Vicente), DE optocht

Dinsdag 21 februari 2012: 

Positie Mindelo (Sao Vicente): 16°53'05" N 24°59'34" W
’s Morgens is Marlène gaan tennissen met Erwin. Erwin en Marlène zijn nog geen 5 minuten bezig en er komt een jongen die onze ballen opraapt en aangooit. Ook na het tennissen geeft hij ons de tas aan en raapt de rackets voor ons op. We lijken wel profspelers. We nemen de jongen mee naar een terrasje en trakteren hem op een cola voor de bewezen diensten.

In de middag is het hoogtepunt van de carnaval, de optocht. Blijkbaar is het hele eiland voor deze gelegenheid naar Mindelo gekomen, het is druk langs de straten.
De carnavalsoptocht is zeer kleurrijk en met veel dansers en sambamuziek. Zoals eerder vermeld, zijn de thema’s van de groepen/wagens symbolisch. Er zijn geen teksten, geen “Einzelgängers” of politieke onderwerpen ten grondslag als thema voor een uitbeelding. Prachtige kostuums, heel veel “bling-bling” en heel veel dansgroepen, het aantal deelnemers is onvoorstelbaar.



Er is veel politie, begeleiding en bewaking aanwezig.

Speciale  commandotroepen

In stad speelt zich tussen de straten waar de optocht voorbijtrekt een ander soort carnavalsfeest af. Hier worden door verschillende groepen ook symbolische zaken uitgebeeld maar dan op basis van heel weinig middelen. Dit carnaval “van de gewone Kaapverdische burger” hebben we ook paar uurtjes gezellig meegevierd.

Diverse groepen lopen door de straten van Mindelo

Tegen het einde van de middag zijn we terug gegaan naar de boot. Het feest begint ook rond deze tijd al een grimmig karakter te krijgen door overmatige consumptie van “grogue”, waardoor de mensen stomdronken en sporadisch agressief worden.

1 opmerking:

  1. Hoi Loud en Marlene,
    Leuke foto's van jullie "vastenaovensoptocht" (carnavalsoptocht). In de optocht van Kessel waren ook leuke creatie's maar die waren van heel ander caliber.(haha) Trouwens ik heb ook wel een aantal mensen grougie gezien echter niet van een eigengemaakt brouwsel. Alhoewel het kwam in de meeste gevallen uit Neer. (Lindeboompje) Is eigelijk ook wel een eigenwijs brouwseltje toch.
    Veel plezier en mooie overvaart naar Suriname.
    Groeten Eric Peeters
    Veurtzitter Cv de Kevers hahaha

    BeantwoordenVerwijderen