zaterdag 4 februari 2012

Praia (Kaap Verden), rondrit eiland

Zaterdag 4 februari 2012:
Positie: 14°54'46" N  23°30'32" W
Zoals de regelmatige bloglezers van ons gewend zijn, zijn we vandaag (“eindelijk!” zullen de trouwe bloglezers denken) begonnen aan een eilandtour met de plaatselijke private busjes en pick-up’s. Het eiland Santiago is licht-groen en heuvel/bergachtig. Er wordt veel gebouwd en aan de wegen gewerkt. Het werk is weliswaar nog lang niet af maar het totale plaatje maakt een optimistische indruk. De planning was om naar Calheta de Sao Miguel te gaan. Maar na een zeer hobbelige tocht van ongeveer een uur wilde Loud niet verder en zodoende kwamen we terecht in de kustplaats Pedra Badejo. Hier besluiten we in een schijnbaar verlaten hotel aan de zee tussen de middag iets te eten.

We hebben gegeten in het hotel in het midden van de foto 

Tijdens de lunch worden we aangesproken door één van de gasten van dit hotel, de Deense Ida die hier met haar man twee weken op vakantie is. Later blijkt dat zij de enige gasten zijn in het grote hotel.
We spreken af om samen een wandeling door het dorp te maken. Ida en haar man Klaus zijn teleurgesteld door het beperkte aanbod van toeristische voorzieningen (zoals restaurants e.d.) in deze omgeving. Aangezien de wandeling erg gezellig was, nodigen we Ida en Klaus uit om morgen met de Rafiki van Praia naar Tarrafal te zeilen.


Haven van Pedra Badejo

Nog wat drinken met Ida en Klaus

Wisten jullie dat in zo'n busje 21 personen passen??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten