zondag 5 februari 2012

Praia – Tarrafal (Kaap Verden)

Zondag 5 februari 2012:

Positie: 15°16'51" N  23°45'23" W
Marlène gaat ’s morgens naar de Policia om de originele bootdocumenten op te halen. We dachten dit is een werkje van 5 minuten, maar helaas het duurde alles bij elkaar anderhalf uur. Marlène moest eerst een kwartier buiten wachten, want de vloer was net gedweild. Na een kwartier mag Marlène naar binnen en werd de beambte opgeroepen die hiervoor verantwoordelijk is. Na een half uur arriveerde de beambte en moest er nog een verklaring van vertrek opgemaakt worden. Aangezien de snelheid van typen zeer laag ligt, duurde dit ook nog een half uur. Nadat de eerste prints allemaal verkeerd waren (er lag namelijk papier in de printer wat al meerdere malen gebruikt is), ontvang ik eindelijk de verklaring van vertrek. Na betaling van 700 Escudo’s kan Marlène het bureau verlaten.

Vandaag is het prachtig weer en we zeilen, nadat Ida en Klaus aan boord zijn gekomen, naar een baai in het noorden van dit eiland. De tocht wordt gekenmerkt door rare valwinden en wind-shifts die regelmatig plaatsvinden door het effect van een eiland met een berg midden in een windstroom in de oceaan. Al met al toch een mooi bezeild tochtje met een stralend zonnetje.
Tijdens het vissen heeft Loud (wie anders!) weer beet, maar dit visje wist helaas te ontkomen. Om 16:00 uur gaan we voor anker in de baai bij Tarrafal. We borrelen nog even op de Rafiki en Ida en Klaus nodigen ons uit voor een hapje te eten in Tarrafal. We nemen deze uitnodiging graag aan en aangezien het al redelijk laat is, zullen Ida en Klaus op de Rafiki overnachten. Wederom een gezellige avond is het gevolg.


Ida en Marlène tijdens de zeiltocht van Praia naar Tarrafal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten