woensdag 15 februari 2012

Mindelo (Sao Vicente), inverter

Woensdag 15 februari 2012: 

Positie Mindelo (Sao Vicente): 16°53'05" N 24°59'34" W
Na rijp beraad hebben we besloten om vanaf Sao Vicente niet naar Brazilië te zeilen, maar direct koers te zetten naar….. Suriname. We willen over ongeveer 2 weken vertrekken naar dit “Nederland in de tropen”. 

Deze tocht is in het volgende Google Earth-plaatje weergegeven:



De komende dagen zullen we meer info over de oversteek in de blog schrijven.

Vandaag bleek dat de inverter, die we hier in de haven gekocht hebben, niet op ons boordnet functioneert. Dus: op jacht in Mindelo naar een inverter. Na een halve dag zoeken en in iedere winkel informeren slagen we uiteindelijk op de markt bij een elektronica-stand. Na inbouwen blijkt dit apparaat van een oerdegelijke Chinese makelij te zijn en zelfs te werken. We hebben eindelijk weer een 220v-net met voldoende capaciteit.

Vandaag hebben we ook weer andere zeilers hier in Mindelo gepolst over hun plannen. Onze voorkeur is om met een aantal boten tegelijk over te steken. Dan is er een beetje een “vangnet” als er iets op de Altlantische oceaan gebeurt. Je blijft dan niet bij elkaar maar je hebt wel elke dag contact over de radio en geeft elkaars positie door. In het geval van nood kun je elkaar dan helpen.
Een Zwitserse boot met twee Belgische opstappers gaat volgende week al naar Brazilië. Het enigste bemanningslid van een Engelse boot blijkt hier dit seizoen te blijven en is zanger. We gaan morgen naar een optreden van hem hier in de stad. De bemanning van de enigste Nederlandse boot hebben we nog niet gesproken. Erwin uit Oostenrijk (Tarrafal) is nog niet aangekomen, hij gaat vanaf hier naar de Carieb (Martinique). Dan ligt er achter ons nog een Engelse boot met een echtpaar en een Duitse opstapper. Zij gaan naar Barbados.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten