zaterdag 29 april 2023

Diverse wandelingen in de buurt van onze ankerplek, Nuku Hiva, Frans Polynesië

Zaterdag 11 maart 2023 tot en met woensdag 15 maart 2023

Positie Taiohae: 08°54.901 Z /140°05.995 W
De Markiezen zijn een kolonie van Frankrijk en hierdoor investeert de Franse regering veel geld in openbare instellingen, infrastructuur en nutsvoorzieningen. Hier op het hoofdeiland NuKu Hiva is het ziekenhuis, de gevangenis en de regeringsgebouwen voor álle eilanden van de Markiezen, totaal voor 10.000 inwoners (Kessel en Neer samen). Wordt iemand ernstig ziek of krijgt iemand een ernstig ongeval dan is er hier op dit eiland een helikopter platform en hangar met twee helikopters om in deze noodgevallen de Markiezenaren van alle eilanden snel naar het ziekenhuis hier op het hoofdeiland te brengen. Wanneer de patiënt ingewikkelde zorg nodig heeft, die de (Franse) artsen hier niet kunnen geven, dan wordt de patiënt vervolgens met een vliegtuig overgebracht naar het hoofdeiland van Frans Polynesië, Tahiti. Dit is een vlucht van 3 uur en in de hoofdstad Papeete op Tahiti is een groter ziekenhuis waar ook gespecialiseerde hulp geboden kan worden. De helikopters worden verder ook gebruikt voor commerciële vluchten tussen de eilanden in de Markiezen.


We maken verschillende wandelingen, waarbij we genieten van de vergezichten, de diversiteit aan fruit en de mooie bloemen.

Wandeling naar Baie de Colette.

Strand van het dorp/stad Taiohae.









Deze foto's zijn niet genomen in een botanische tuin, maar deze bloemen groeien overal hier langs de weg.

1 opmerking:

  1. Loud en Marléne,
    Nog dank voor het fijne telefoongesprek waar de “ oma “ titel gevierd werd.
    Het verblijf van jullie is prachtig beschreven én de verbeelding spreekt voor zich. Op deze schaal van 10.000 inwoners neem je nog gezamenlijke verantwoordelijkheid. Ons kent ons … ons helpt ons…je bent op elkaar aangewezen. Da’s “welzijn “Kunnen wij met onze welvaart nog wat van leren. Ga jullie goed.Stick to the plan en ik verheug me op de verhalen hier in Holland. Groetjes Peet

    BeantwoordenVerwijderen