maandag 7 januari 2019

Sapzurro

Zondag 2 december 2018

Positie La Miel: 8°40.126 N 77°22.206 W
We wandelen vandaag weer over de heuvel naar Sapzurro. Dit grensplaats van Colombia heeft bij de Colobianen een grote aantrekkingskracht. Het dorp is alleen bereikbaar per boot of te voet, geen auto's dus maar wel paard-en wagen en scooters/brommers en je kunt zonder een visum naar Panama lopen. In het verleden was Sapzurro met name bekend, of beter nog berucht, om zijn smokkelactiviteiten.

Alle bezoekers en de complete bevoorrading van deze gemeenschap gebeurt over het water. Het dorpsplein ligt aan de aanlegsteiger van de vrachtbootjes en de passagierslancha's. Het is interessant om deze drukte hier op de pier te volgen. Op het marktplein is de plaatselijke bevolking samen met de dagjesmensen aan vertieren onder het genot van een ijsje of een koel flesje bier. Er hangt een gemoedelijke sfeer in dit, in zekere zin toch unieke, plaatsje.


Alle producten worden aangeleverd met een boot.


Apotheek.

2 steunen van de ladder staan op 1 steen, 1 steun staat op vaste ondergrond en de laatste steun hangt vrij. 
Een arbodienst hebben ze hier nog niet.


Mooi uitzicht over de baai van Sapzurro. Met goed weer zie je de riffen duidelijk.

Aan het einde van de dag maken we de Rafiki klaar voor de tocht van morgen naar Obaldia, voor onze laatste stempel. We zijn blij dat we bevrijd worden van de ankerplek hier bij La Miel: de ankerplek ik nagenoeg niet beschut en door het rollen van de boot over de golven, de zogenaamde “swell”, is het bijna niet mogelijk om goed te slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten