vrijdag 18 januari 2019

Achutupu, Marlene verkleed als Kuna-vrouw

Woensdag 12 december 2018

Positie Achutupu: 9°11.544 N 77°59.276 W
We gaan ankerop voor een volgende bestemming, Achutupu. Achutupu is het dorp waar we 3 jaar geleden voor de eerste keer voet aan wal gezet hebben na de overtocht vanuit Colombia.

Tijdens deze mooi bezeilde tocht heb ik beet met mijn zelf gemaakte lepel-lure: een kleine tonijn, het merk is “Little Tuny”, heeft in mijn fantasievolle lepelcreatie gehapt. De stand “commerciële Rapella” – “doe-het-zelf lepel-lure” is nu 2-1.


Wij zijn twee weken geleden hier voor het eiland even aan de grond (gelukkig zand en geen rif) gelopen, en ook nu zien we weer dat deze wateren moeilijk navigeerbaar zijn. Een Colombiaanse vrachtboot, die handel bedrijft in de San Blas, is hier bij Achutupu op het rif gelopen. Door de sterke aanlandige wind wordt deze grote stalen boot steeds verder op het koraalrif geduwd en ook deze boot moet als verloren beschouwd worden.


We gaan met de dinghy aan land en wanneer Marlene een mola koopt, stellen de Kuna-vrouwen voor om Marlene aan te kleden als Kuna indiaan. We hebben samen met de Kuna vrouwen veel lol tijdens deze hilarische verkleedpartij en het levert heerlijke plaatjes op.









Achutupu is en blijft een van onze favoriete Kuna dorpjes in de San Blas. De beperkt beschreven riffen rondom dit dorp/eiland maken het navigeren rond deze plaats wel lastig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten