maandag 18 februari 2013

Ilets de Pigeon (Guadeloupe), snorkelen in de wereld van Jacques Cousteau

Maandag 18 februari 2013

Positie Ilets de Pigeon: 16°10.394' N 61°46.865 W
Jacques Cousteau is een wereldberoemde Fransman die in de 70-er en 80-er jaren van de vorige eeuw (wat klinkt dit toch raar) de wereldzeeën verkende. Hij maakte schitterende documentaires van de expedities die hij met zijn, door wijlen John Denver nog bezongen, schip de Calypso maakte. Hij was pionier op het gebied van het duiken met zuurstofflessen en heel de wereld volgde in de tijd van de eerste kleurentelevisies zijn avonturen. Van wrakduiken, zwemmen in de ijszeeën tot aan het bestuderen van de flora en fauna van de oceanen, alles kwam aan bod.
Nou nu, waarom dit verhaal: Jacques Cousteau heeft aan de westzijde van Guadeloupe een onderwater-reservaat gesticht. Hij vond de koraalformaties bij Ilets de Pigeon zo uniek dat hij er een, naar hem genoemd, onderwaterpark gesticht heeft, de Reserve de Cousteau.
Dat we in een natuurpark voor anker liggen is al duidelijk. Het stikt hier namelijk van de schildpadden rond de boot. We zien elke 5 minuten wel een schildpad vlak bij de boot een hapje lucht nemen. We hoeven vervolgens maar 10 minuten met de dinghy te varen en we zijn al in het natuurpark van de Pigeon Eilanden, waar we een mooring pakken. De onderwaterwereld is hier werkelijk prachtig. Met onze onderwatercamera (voor de geïnteresseerden: een eenvoudige Olympus ToughTG-320) maken we wat foto’s van de ontelbare vissen en de mooie koraalformaties.







 
 

3 opmerkingen:

  1. Geweldige foto`s..Welke grote vis staat op foto nr.4.ha ha Geniet van de fijne natuur.groetjes Fien en Piet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Very interesting blog.thanks for sharing this blog and its very informative
    Student Accommodation Leeds

    BeantwoordenVerwijderen