maandag 25 februari 2013

Deshaies (Guadeloupe) – Falmouth Harbour (Antigua)

 
Maandag 25 februari 2013

Positie Falmouth Harbour: 17°00.656' N 61°46.686 W
Vandaag gaan we verder naar het noorden. Om de bloglezer verder te verwennen heeft Loud voor de lezers zelfs een heus kaartje in elkaar geflanst om de planning van de komende weken te laten zien. De zeilers onder de bloglezers moeten in ogenschouw nemen dat in de komende maanden de wind oost tot noordoost zal zijn, vandaar de keuze om eerst de oostelijke eilanden te verkennen.

En wat altijd geldt voor een planning van zeilboot de Rafiki: “zeer onbetrouwbaar dus ga er maar niet van uit, maar je weet maar nooit”.

Planning tot en met juni 2013.

 Vandaag gaan we naar het volgende ministaatje: Antigua. Onderweg zijn twee zaken vermeldenswaardig:
 - We zien weer een paar zeezoogdieren en dit keer is het een groep Grienden, Pilot Wales in het Engels. Ze zwemmen echter de andere kant op en overigens hebben deze beesten nooit de neiging om zeilers op te zoeken. Wel weer heel mooi om te zien.
- Een van de reservezeilen die we vandaag testen blijkt nog prima profiel te hebben en de druk om de zeilen te repareren is weer wat kleiner, we hebben wat meer tijd.
We proberen op Antigua een ankerplek te vinden in English Harbour, maar hier is nergens voldoende plek. We varen een baai verder naar Falmouth Harbour. Deze inham in het zuiden van dit eiland is groter dan English Harbour en hier is voldoende ruimte om te ankeren.

Antigua is een klein staatje van een 70.000 inwoners. Deze inwoners wonen op twee eilanden: Antigua en het iets noorderlijker gelegen Barbuda. Het derde eiland van dit land is het onbewoonde eiland Redonda, wat tussen Monteserrat en Nevis ligt. Antigua heeft een Engelse achtergrond en is nog steeds lid van het Gemenebest. English Harbour is de best beschutte haven voor orkanen in dit gedeelte van de Carieb en daarom van groot strategisch belang voor de Engelsen. In deze baai is twee eeuwen geleden een haven en een reparatiewerf gebouwd, de Nelson Docks, genoemd naar de beroemde Britse kapitein Nelson. We leven dan in het begin van 1800. Na de 2de wereldoorlog is een Engelsman hier begonnen met een jachthaven en met het restaureren van de ruines van deze 19de eeuwse haven en werf. De Nelson Docks is nu een schitterend stukje historie, gelegen midden in een modern jachthavencomplex. De winkeltjes, restaurants, havenkantoor, douane en alle andere aanverwante zaken hebben hun intrek genomen in deze historische gebouwen, heel mooi.



English Harbour.

Deze haven is met name populair bij de zogenaamde “super yachts”, de speeltjes van de super rijken op deze aarde. In de haven zie je onwaarschijnlijk grote zeiljachten en kajuitjachten, de ene nog groter dan de andere. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten