vrijdag 22 februari 2013

Ilets de Pigeon - Deshaies (Guadeloupe)

 
Vrijdag 22 februari 2013

Positie Deshaies: 16°18.434' N 61°47.915 W
De mooie baai van Jacques laten we achter ons en we zeilen een klein stukje verder naar het noordoostelijke puntje van Guadeloupe, Deshaies. Dit plaatsje stelt weinig voor maar is redelijk knus door de pittoreske restaurantjes en een bakker voor onze dagelijkse dosis baquette.
De rivier die in Deshaies in de zee uitmondt.
 
Ankerplaats Deshaies.

In de late middag krijgen we Nederlandse buren. Dit is de Argonaut en zij zijn “vertrekkers” uit dezelfde lichting als wij, 2011, een goed bouwjaar dus. We komen elkaar nu pas tegen. De bemanning van de Argonaut, Marjan en Frits, gaan even uitklaren (morgen gaan ze naar Antigua) en komen even later terug voor de obligate “sundowner”, een borreltje dus. Het wordt geen borrel in de Nederlandse zin van het woord maar een Caribische, rumpunch dus. Marjan en Frits wonen in Sittard. Marjan is dan ook een geboren en getogen Limburgse maar Frits is import uit Holland, Amsterdam zelfs.
Dit gezellig stel is net als ons ook langzaam de Carieb aan het verkennen. Het wordt een gezellige avond waardoor het avondeten er zelfs bij inschiet. We komen elkaar zeker de komende periode nog tegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten