woensdag 13 februari 2013

Pain de Sucre (Iles des Saintes)

Woensdag 13 februari 2013 

Positie Pain de Sucre: 15°51.710' N 61°36.074 W
’s Morgens zien we dat de Amerikaan vetrokken is… 

Tijdens het ontbijt worden we opnieuw verrast door een tweetal dolfijnen. We springen meteen met onze snorkelspullen in het water maar helaas, de moeder(=koe) met kind(=kalf) hebben geen zin in het geneuzel met de zwemmende mensen en zwemmen rustig maar zonder te treuzelen de baai uit, helaas.
Toeristisch plaatsje Bourg des Saintes.

’s Middags gaan we met de dinghy nog even op en neer naar de hoofdstad op dit erg toeristische eilandje en aan het einde van de middag komen onze buren, de Duitse Klaus met zijn vrouw Bruni nog even borrelen op de Rafiki. Het gespreksonderwerp is natuurlijk de prutsende Amerikaan, die Klaus heeft gedwongen om de hele nacht ankerwacht te houden. Ook hij vertrouwde deze onnozelaar niet.

Klaus en Bruni wonen in Koblenz, vlak bij ons in de buurt, en hebben hun hele leven vakantie gevierd in Nederland met een trailerbare zeilboot. Na hun pensionering hebben ze een zeilboot gevaren op de Middellandse Zee en na 9 jaar oefenen hebben ze vorig jaar de Atlantische Oceaan overgestoken. Klaus (75) is nog fit genoeg om dit Cruisersleven te kunnen leven, maar Bruni (70) heeft helaas te veel gezondheidsklachten dus… de boot is hier te koop gezet en als deze verkocht wordt dan vliegen ze terug naar hun woonplaats Koblenz. “Es ist schoene Erinnerung an ein super Zeit”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten