zondag 21 augustus 2011

Roompot - Blankenberge

Zondag 21 Augustus

Roompot – Blankenberge

Om 8:00 uur hebben we het anker gelicht en om 9:00 uur zijn we door de sluis van de stormvloedkering op open zee. Een mooi windje blaast ons langs de kust van Walcheren. Al gauw trekt de wind aan uit zuid-west. Hierdoor is Engeland (Ramsgate of Dover) niet bezeild. Daarom besluiten we om de koers te verleggen naar de Belgische kust. In verband met het opgekomen ontstuimige weer wordt het Blankenberge.

Blankenberge bestaat uit hoge appartementencomplexen aan de kust. Blankenberge lijkt hierdoor op Scheveningen en heeft ook een boulevard en zelfs een pier en casino. De toeristen zijn voornamelijk Belgisch en de plaats straalt dit ook uit. Veel eettenten en een overdaad aan abdij-bier en friete-kotten. Het strand is volgebouwd met paviljoens waar stoelen en parasols verhuurd worden. De appartementen zijn voornamelijk eigendom van bejaarden die deze in de zomer verhuren. In de zomer is Blankenberge een typisch gezins-badplaats en in de winter een bejaardenoord. Het is zeker geen vergane glorie, het is nog druk en levendig in deze plaats. Maar een pot verf zou hier wonderen kunnen verrichten (zoals ook geld voor heel België). Maar ja, om dit te kunnen regelen heb je wel een regering nodig….

1 opmerking:

  1. Blij dat jullie als eerste land voor jullie reis Belgie hebben uitgekozen, anders was dat waarschijnlijk over geslagen :)

    Erik Heselmans

    BeantwoordenVerwijderen