dinsdag 23 augustus 2011

Bezoek Dover

Dinsdag 23 Augustus

Bezoek aan Dover.

Misschien heeft het te maken met de aankomende Olympische spelen in London maar meer dan de helft van alle mannen loopt hier in trainingsbroek met sweatshirt. De vrouwen lopen daarentegen uitsluitend in (te strakke) leggings. Op zich is hier niets mis mee ware het niet dan meer dan 95% van de vrouwen veel overgewicht heeft. In het algemeen kun je stellen dat op het gebied van mode Engeland ongeveer 50 jaar achterloopt op de rest van Europa.



Dat hier de mensen zo totaal anders zijn, kan komen door hetzelfde effect als opgetreden is op de Galapagos eilanden. Op deze Chileense archipel zijn door de isolatie van de diersoorten aparte en unieke soorten ontstaan, vergelijkbaar met hier in Dover. Dit is zelfs onderzocht door een Engelsman zelf, Charles Darwin!
Als je door Dover loopt, kun je verder als Nederlander blij zijn dat Engeland niet in de Eurozone ligt. Gezien het algemene straatbeeld stel ik dat Griekenland hierbij vergeleken een “triple A” status zou verdienen. Vergane glorie alom. De prijzen daarentegen zijn astronomisch vergeleken met het Europese continent. Voor het liggeld betalen we, in een afgeleefde jachthaven, omgerekend €50,- per nacht, betaald aan een havenmeester in sweatshirt geassisteerd door een mollig meisje in een legging...

Engeland heb ik altijd het woonwagenpark van Europa genoemd en deze mening is door het bezoek aan Dover echt niet veranderd.

Tussen de middag hebben we een typisch Engels gerecht gemaakt, zelfgemaakte Fish & Chips gemaakt maar dan zonder de Chips. En wel de zelf gevangen Makreel!!! De Makreel is culinair door Marlene klaargemaakt in twee varianten, gegrild en met een korstje. De gegrilde variant is lekkerder. We hebben nog genoeg vis voor het avondeten. Gelukkig heb ik gisteren niet verder gevist….

1 opmerking:

  1. Ben benieuwd hoe de Engelsen nu de Nederlanders gaan typeren na het bewonderen van onze kesselse walrus? Haha. Loud, proficiat met je morele overwinning.....keep on surprising us!

    BeantwoordenVerwijderen