dinsdag 16 augustus 2011

Bezoek Piet en Fien Jacobs

Zondag 14 augustus zijn Piet en Fien Jacobs op bezoek geweest in Brouwershaven. Inmiddels is de bimini geplaatst en hebben de zonnepanelen een plek gekregen. De zonnepanelen zijn getest en leveren veel stroom. Hier nog een foto van het vertrek vanuit Kessel.



Het weer wordt langzamerhand beter, zodat we na het bezoek van Piet en Fien nog vertrokken zijn naar een eiland op het Grevelingenmeer. Met betrekking tot de verzekering voor de boot, blijkt nog een taxateur/expert voorbij te komen. Deze bepaalt de waarde van de boot en keurt tevens de boot op veiligheidspunten. Met name verstagingen en gas zijn van groot belang voor de verzekering. We hadden begrepen dat dit alleen geldt voor werfgebouwde schepen. Wij dachten dat ons schip tot de seriegebouwde schepen behoorde. Helaas. De taxateur kon niet eerder komen dan woensdag 17 augustus.

Daarnaast moet de diepvries nog gerepareerd worden. Woensdag 17 augustus komt het onderdeel binnen en wordt dit gelijk gerepareerd. Gelukkig is het inmiddels mooi weer en is het op de Grevelingen goed vol te houden. Maandag 15/8 komt de controleur, waarbij we een kaartje voor het Grevelingenmeer wilde kopen. Helaas gaat dit tegenwoordig niet meer en moeten we terug naar Brouwershaven om een weekkaart te halen. Een koppel uit Friesland moest ook een kaartje gaan halen. Hij nam het voor ons mee voor een paar pilsjes. Die paar pilsjes werden er meer. Vervolgens zijn ze verder gegaan met het bier van de buurman. 's Avonds heeft ieder een onderdeel van het diner klaar gemaakt, zodat de borrel vlekkeloos overging in het diner. Het was zeer gezellig. Hier de foto's van dit feestje:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten