zaterdag 27 augustus 2011

Door weer en wind naar Eastbourne


Vrijdag 26 augustus

Door weer en wind naar Eastbourne.

De tocht van Dover naar Eastbourne was een tocht met veel wind en een paar fikse buien. Door dit slechte weer hebben we besloten om niet de nacht door te varen maar een haven op te zoeken. Dit werd Eastbourne. Hier zijn we aan het eind van de middag veilig aangekomen.

Eastbourne valt al meteen op. De jachthaven is geen getijde haven maar heeft een vast waterpeil. Daarom is de haven alleen toegankelijk met een sluis. In Nederland, wanneer je naar een hoger waterpeil moet, wordt het sluisbassin gevuld door via een aantal plaatsen in de bodem de sluiskolk te vullen. Hierdoor is er weinig stroming en wordt je langzaam “opgetild” naar het hogere waterniveau.
Het kan ook anders zoals hier in Eastboune. Hier hebben ze gedacht “waarom moeilijk doen als het makkelijk kan”. In de sluis wordt na het sluiten van de ingang-sluisdeur de sluisdeur van het hoger gelegen water gewoon meer en meer opengezet! Het gevolg hiervan is dat de sluis een kleine wildwaterbaan wordt. Zie bijgaande foto’s.


De voorspellingen zijn echter niet gunstig: windkracht 5-7 recht op kop. We besluiten om zo wie zo ook morgen in Eastbourne te blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten